Palaa takaisin edelliselle sivulle

Leena Raussi lähtee lentoon

Kutsu kansainväliseen taidebiennaaleen Italiaan

Ulla Maria Hoikkala, 28.6.2017


 • Ulla Maria Hoikkala

  Akryylimaalauksen jälki saa näkyä Leena Raussin töissä.

  Akryylimaalauksen jälki saa näkyä Leena Raussin töissä.


 • Ulla Maria Hoikkala

  Italiaan lähti upeita kukkatauluja.

  Italiaan lähti upeita kukkatauluja.


 • Leena Raussi

  Leena Raussin kortti kansainvälisessä biennaalissa.

  Leena Raussin kortti kansainvälisessä biennaalissa.


 • Ulla Maria Hoikkala

  Maisemamaalaukset ja kukkataulut ovat Leena Raussin ominta maisemaa.

  Maisemamaalaukset ja kukkataulut ovat Leena Raussin ominta maisemaa.
Kun Kuusankosken Taideseuran jäsenen Leena Raussin puhelimeen kilahti muutama viikko sitten tekstiviesti, hän ei ollut uskoa silmiään. Italialainen galleristi Marina Volpi Firenzestä lähestyi Leenaa ja halusi kutsua hänet töineen osallistumaan kansainväliseen näyttelyyn (Milano, Firenze, Rooma, Versilia, Lontoo).
raussi1
Ensimmäinen ajatus oli ”Tämä on huijausviesti”.  Sen verran on erilaisia kauhutarinoita kuulunut tällaisista viesteistä. 
”Tottakai ajatus tuntui mukavalta, mutta sen verran realisti olen, että en heti hötkyillyt asian kanssa”, Raussi kuittaa.

Ajatukset ovat velloneet uskosta epäuskoon. Kun selvisi, että tällainen henkilö ja galleria todella ovat olemassa ja taustat kunnossa, ajatus alkoi tuntua entistä mukavammalta.

Monien mutkien ja jahkailun jälkeen Raussi ajatteli ottaa riskin ja uskalsi lähteä "leikkiin mukaan". Sähköposteja on vaihdeltu tiuhaan tahtiin, sopimukset allekirjoitettu ja osallistuminen varmistunut. Sitten alkoi käytännön järjestelyjen selvittäminen. Miten työt Italiaan? Lähteäkö itse matkaan vai ei? Miten vakuutukset? Kysymyksiä risteili päässä ja puhelinlangat lauloivat tutuille ja ystäville.

Leena Raussi on kuitenkin realisti, jalat maassa ja kaikki selvisi ajallaan.

Mitä töitä valita?

Kun sopimukset oli allekirjoitettu, alkoi töiden valinta. Leenan ensimmäinen ajatus oli lähettää maisemamaalauksia, joita hän on maalannut pitkin talvea. Galleristi oli kuitenkin toista mieltä ja halusi Raussin kukkatauluja. Niihin hän oli netissä ihastunut joten niitä siis lähti Italiaan.
raussi4
Leena Raussi itse lähtee Italiaan heinäkuun puolivälissä nöyrällä asenteella ja ottaa vastaan kaiken, mitä tuleman pitää. Taloudellisia odotuksia ei ole, mutta jos töitä menee kaupaksi, sekin on ok.
Tämä mahdollisuus on Raussille hyppy tuntemattomaan. ”En ikinä osannut ajatella että mulle voisi tapahtua jotain tälläistä, mutta nyt otan rohkeasti haasteen vastaan ja katson mitä tämä tuo tullessaan.”

Rohkeus tehdä omannäköisiä töitä on saamassa palkinnon. Raussin rohkea tyyli on kuin iho, johon hän on syntynyt.
"Olen osallistunut erilaisille kursseille, mutta kun aloitan työskentelyn palaan aina ”kotiin” omaan tyyliini. Kotona on hyvä olla."

Onko Leena Raussi Kuusankosken Taideseura ry:n seuraava kansainvälinen tähti? Seurastamme ovat maailmalle lähteneet muun muassa Esko Tirronen, Vieno Elomaa, Ulla Rantanen ja Eero Eirto?

Mahdollisuudet ovat hyvät, sillä kansainvälisille markkinoille pääsy on kuin lottovoitto, varsinkin kun se tulee kutsuttuna ja yllättäen.

Toivotamme Leena Raussille lämpimästi onnea ja menestystä uudella kansainvälisellä uralla. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan kuulumisia Italiasta.

Teksti Ulla Maria Hoikkala
Kuvat Ulla Maria Hoikkala ja Leena Raussi

Leena Raussi

Kesänäyttely Elimäen Piiassa ja Rengissä avautuu 2.7.2017.
Näyttely avoinna 2.–31.7.2017
ma-la 9-18. su 10-20

Riippumaton verkkojulkaisu

Toisinsanoen-verkkolehti on puolueeton ja riippumaton verkkojulkaisu, josta lukija löytää sekä paikallisesti että alueellisesti kiiinnostavia uutisia tapahtumista, elinkeinoelämästä ja ihmisistä.

Lehteä toimitetaan ammattitaidolla ja hyvää journalistista tapaa noudattaen.Mainostajalle

Haluatko mainostaa Toisinsanoen.fi -verkkolehdessä?

Ota yhteyttä:
toimitus@toisinsanoen.fi

Toimittajat

Lehden toimittajakunta muodostuu kokeneista toimittajista sekä asiantuntijakirjoittajista. Heidän avullaan on helppo sukeltaa toisinsanoen-lukunautintoihin niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa.

Tutustu toimittajiin >

Ideologia

ToisinSanoen tarjoaa vaihtoehdon heille, jotka haluavat lukea riippumattomia uutisia lähialueelta ja hieman kauempaakin.

Lehtemme lukijakuntaan kuuluu myös eri maissa asuvia ulkosuomalaisia.


© 2019 | Toisin Sanoen