Palaa takaisin edelliselle sivulle

Sata lintua rakkauspuistossa

Rakkauspuisto avattu Vuohijärvelle

Ulla Maria Hoikkala, 6.6.2016


 • Ulla Maria Hoikkala

  Tuomas Hoikkala, graafikko Erik Bruun ja Gabriel Hoikkala Rakkauspuiston portilla avajaispäivänä.

  Tuomas Hoikkala, graafikko Erik Bruun ja Gabriel Hoikkala Rakkauspuiston portilla avajaispäivänä.


 • Ulla Maria Hoikkala

  Toimitusjohtaja, konsuli Tuomas Hoikkala ripusti ensimmäisen lukon Heikki Häiväojan patsaaseen Koivu ja Tähti.

  Toimitusjohtaja, konsuli Tuomas Hoikkala ripusti ensimmäisen lukon Heikki Häiväojan patsaaseen Koivu ja Tähti.


 • Ulla Maria Hoikkala

  Graafikko Erik Bruun oman suosikkityönsä äärellä.

  Graafikko Erik Bruun oman suosikkityönsä äärellä.


 • Ulla Maria Hoikkala

  Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo on jo itsessään taideteos, jonka terassilla voi nauttia kahvion antimia kesäisestä luonnosta nauttien. Tilan yhteydessä toimii myös putiikki, galleria ja matkailuinfopiste.

  Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo on jo itsessään taideteos, jonka terassilla voi nauttia kahvion antimia kesäisestä luonnosta nauttien. Tilan yhteydessä toimii myös putiikki, galleria ja matkailuinfopiste.


 • Ulla Maria Hoikkala

  Vuohijärven entinen kirkko on saanut uuden, upean jatkon taiteen ja kulttuurin tyyssijana.

  Vuohijärven entinen kirkko on saanut uuden, upean jatkon taiteen ja kulttuurin tyyssijana.
”Rakkaus on ikuista, vain kohde vaihtuu.” Näin totesi aikansa seksisymbolina ja rakkauden lähettiläänä tunnettu näyttelijätär Marilyn Monroe, kun häneltä kysyttiin rakkaudesta. Lause ilmentää tunnetta, kaipuuta, pettymystä, vihaa, surua mutta myös toivoa uudesta ja tulevasta.

Rakkauden symboliksi on noussut graafinen piirretty sydän. Se ei muistuta ihmissydäntä. Eräiden lähteiden mukaan siinä kuvataan kahden ihmisen yhteenliitetyt sydämet, jotka aikojen saatossa ovat saaneet tyylitellyn ja ikoniseksi muodostuneen sydämen muodon. Sitähän rakkaus parhaimmillaan on - kaksi ihmistä, jotka ovat yksi.

lukko

Yksi Kouvolan seudun odotetuimmista hetkistä on käsillä, kun Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon eteen on avattu uusi Rakkauspuisto. Viralliselta nimeltään Peukaloisen puutarha esittää rakkauden symboleina kukkaistutuksia ja useita patsaita tunteiden tulkkina. Tuhansien kukkien keskellä rakkauden sanomaa toistavat muun muassa Laila Pullisen, Arvo Siikamäen ja Tiina Torkkelin veistokset. Torkkeli toteaa veistoksensa "Oma kulta" vierellä, että ihmiset etsivät loppupeleissä rakkautta läpi elämän. Puutarhan on suunnitellut arkkitehti SAFA Riitta Vesala Arkkitehtitoimisto Arkviiri Oy.

omakulta

Rakkauslukoille on kasvatettu oma rakkauden puu, kuvanveistäjä Heikki Häiväojan veistos, jonka innoittajana on toiminut Sakari Topeliuksen runo Koivu ja Tähti. Patsas paljastettiin 1.6.2016 ja se tarjoaa virallisen paikan rakkauslukkojen ripustukseen. Toiveena on, että läheisen Repoveden kansallispuiston riippusillalle ripustettavat lukot siirtyvät nyt tänne Vuohijärven viralliseen rakkauspuuhun.

Toimitusjohtaja, konsuli Tuomas Hoikkala ripusti ensimmäisen rakkauslukon veistoksen oksiston ketjuihin. Hän kutsui kaikki ihmiset mukaan levittämään rakkauden ilosanomaa, sillä rakkaus on elämässä tärkein asia. Hän paljasti, että veistokseen ripustettujen lukkojen avaimet sulatetaan jossain vaiheessa sydämen muotoon. Näin syntynyt ikuisen rakkauden symboli upotetaan Vuohijärveen 104 metrin syvyyteen paikkaan, jonka vain hän tietää.
akkaus4

Näyttelyssä 100 lintua

linnut3
Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon kesän 2016 näyttelyyn on saatu joukko  suomalaisten taiteilijoiden upeita lintukuvia - mukana ovat taidemaalarit Ferdinand von Wright ja Matti Karppanen sekä graafikko Erik Bruun. Heiltä on esillä kattava kokoelma lintuaiheisia teoksia eri vuosikymmeniltä. Näyttely onkin huima kattaus pieteetillä yksityiskohtiin paneutuneiden taiteilijoiden töitä. Työt on saatu näyttelyyn Kuopion taidemuseon, Turun taidemuseon, Taidesäätiö Meritan sekä yksityisistä kokoelmista. Lintunäyttelyn suojelina toimii tunnettu lintujen ja luonnon ystävä, näyttelijä-ohjaaja Pirkka-Pekka Petelius.

Ferdinand von Wrightin oppilaana ja avustaja toiminut lintumaalari Matti Karppanen oli erikoistunut paitsi luonnollisen kokoisten lintukuvien maalamiseen, myös lintujen täyttämiseen. Tuomas Hoikkala kertoo tarinan Matti Karppasen lemmikistä Kuuko-huuhkajasta, joka kiintyi Karppaseen jo tämän ollessa pieni poika. Kuuko ei kuulemma tykännyt hänen isästään, vaikka isä ruokki sen. Kuuko eli elämänsä vapaana ja oli aina irti. Eräänä päivänä se sai kuolettavan osuman tukkimiehen heittämästä kivestä. Matti Karppanen täytti linnun vuonna 1952 ja lintu on nyt osa Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon kokoelmaa.
linnut1

Tuomas Hoikkala kertoo Kuuko-huuhkajan tarinan. Lintu on hänen suosikkinsa näyttelyssä.

Avajaisissa mukana ollut graafikko Erik Bruun vietti juuri 90-vuotispäiväänsä ja näyttely onkin samalla Bruunin 90-vuotisjuhlakokoelma. Mukana on lintugrafiikkasarja, jota harvemmin nähdään kokonaisuudessaan.


100 lintua – näyttely  4.6.-28.8.2016
Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo
Näkkimistöntie 1
47900 Vuohijärvi
Avoinna joka päivä klo 11-18

Riippumaton verkkojulkaisu

Toisinsanoen-verkkolehti on puolueeton ja riippumaton verkkojulkaisu, josta lukija löytää sekä paikallisesti että alueellisesti kiiinnostavia uutisia tapahtumista, elinkeinoelämästä ja ihmisistä.

Lehteä toimitetaan ammattitaidolla ja hyvää journalistista tapaa noudattaen.Mainostajalle

Haluatko mainostaa Toisinsanoen.fi -verkkolehdessä?

Ota yhteyttä:
toimitus@toisinsanoen.fi

Toimittajat

Lehden toimittajakunta muodostuu kokeneista toimittajista sekä asiantuntijakirjoittajista. Heidän avullaan on helppo sukeltaa toisinsanoen-lukunautintoihin niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa.

Tutustu toimittajiin >

Ideologia

ToisinSanoen tarjoaa vaihtoehdon heille, jotka haluavat lukea riippumattomia uutisia lähialueelta ja hieman kauempaakin.

Lehtemme lukijakuntaan kuuluu myös eri maissa asuvia ulkosuomalaisia.


© 2019 | Toisin Sanoen