Palaa takaisin edelliselle sivulle

Koko perheen Lähiruokatapahtuma

Lähiruokamessut Elimäen Mustilan maisemissa 10.-11.9.2016

Ulla Maria Hoikkala, 9.9.2016


 • Ulla Maria Hoikkala

  Vuoden 2015 Lähiruokamessut keräsi noin 7500 kävijää.

  Vuoden 2015 Lähiruokamessut keräsi noin 7500 kävijää.


 • Ulla Maria Hoikkala

  Vuoden 2016 messualueella käy kova tohina, kun messukojuja pystytetään ja tavaroita asetellaan paikoilleen.

  Vuoden 2016 messualueella käy kova tohina, kun messukojuja pystytetään ja tavaroita asetellaan paikoilleen.


 • Ulla Maria Hoikkala

  Messualueen pääkäytävä on vielä autio, mutta lauantaina ja sunnuntaina on luvassa ruuhkaa.

  Messualueen pääkäytävä on vielä autio, mutta lauantaina ja sunnuntaina on luvassa ruuhkaa.


 • Ulla Maria Hoikkala

  Mustilan puukoululla on myös näyttellleasettajia ja muun muassa Elimäen seurakunnan kahvio.

  Mustilan puukoululla on myös näyttellleasettajia ja muun muassa Elimäen seurakunnan kahvio.
Puhdas, lähellä kasvatettu lähiruoka kiinnostaa yhä enemmän. Kysyntää on ja vastikään Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK perusti ruuan verkkokaupan, jonka kautta kuluttajat voivat ostaa ruokaa suoraan suomalaisilta maatiloilta.

Lähiruokamessut Elimäellä puhuu lähiruuan puolesta jo kahdeksatta kertaa. Elimäen Lähiruokamessut 10.-11.9.2016 on yksi Suomen suurimmista lähiruokatapahtumista. Tänä vuonna se on kerännyt ennätysmäärän osallistujia, sillä mukana on yli 70 näytteilleasettajaa esittelemässä tuotteitaan ja toimintaansa, mikä on enemmän kuin koskaan aiempina vuosina. Kävijöitä odotetaan noin 8000.


Teemana kasvikset

Tämän vuoden teemana ovat kasvikset ja pääyhteistyökumppanina on kasvisruokauutuuksiaan esittelevä Hoviruoka. Molempina messupäivinä on ruokanäytöksiä ja maistatuksia Mustilan puukoululla, joka toimii messupaikkana nyt kolmatta kertaa.

Messuilla mukana olevat tuottajat ja näytteilleasettajat myyvät ja maistattavat monipuolisesti tuotteitaan. Mukaan voi ostaa niin lihat, kalat ja kasvikset kuin valmiit lähiruokaherkut. Erikoistuotteita edustaa pieni voikkaalainen Inka-paahtimo. Sesonkituotteita edustavat uutispuuro ja lammaskaali.

Kasvisten innoittamana on voinut osallistua kasvispiiraskisaan, jonka tulokset julkistetaan lauantaina Lähiruokatorilla. Osallistujat ovat voineet ideoida ja toteuttaa oman herkkunsa kisaan. Tuomaristo kiinnittää huomiota erithyisesti reseptin käyttökelpoisuuteen sekä ulkonäköön. Myös vegaanisuus tuo lisäpisteitä.
piiras
Kasviksista kun on kyse, luonto voi joskus tehdä tepposia ja muovailla tututkin kasviksen lähes inhimilliseen muotoon. Hassut kasvikset -kisaan voi tuoda näytteitä ja kilpailuun osallistuvia kasviksia myös messupaikalle, jossa yleisö voi äänestää suosikkinsa messujen aikana. Voittaja julkistetaan molempina päivinä erikseen ja palkitaan herkkukorilla.


Ohjelmaa koko perheelle

museoalue

Kaksipäiväinen, entistä laajempi Lähiruokamessut on koko perheen tapahtuma. Lähiruokatorilla on osastoja sekä ulkona teltoissa että sisällä puukoululla. Kotiseutumuseon kotieläinpiha, polkuautot ja Hassut Kasvikset -kisa houkuttelevat kävijöitä vauvasta vaariin.
Mustilan Arboretumin alueella voi kulkea ihailemassa yrttitarhaa ja vaikkapa hiljentyä Metsäkirkkoon. 

Jos itse messualueelta ei löydy sopivaa vatsantäytettä, ruokatarjontaa täydentää Ravintola Taksvärkki Elimäen keskustassa sekä Lähiruokaillallinen Moision Taide- ja Pitokartanossa. Viinituvalla pääsee maistelemaan Mustilan palkittuja viinejä tai nauttimaan kahvista MariaMamman herkkujen kera.

Ilmainen non-stop kuljetus Mustilan ja Alppiruusun sekä Mustilan Viinipuodin välillä on mukava tapa siirtyä maksuttomalta pysäköintipaikalta messualueelle. Maun mukaan voi valita bussin, katujunan tai vaaleanpunaisen limusiinin.

Samanaikaisesti messujen kanssa pidettävä Hyvän olon -seminaari antaa mahdollisuuden irtautua messuhulinasta ja kuunnella Tohtori Kiminkisen lennokasta luentoa aiheesta. Seminaari pidetään lauantaina 10.9. klo 16.00 Moision Taide- ja Pitokartanossa (bussikuljetus.) ja sunnuntaina 11.9. klo 12.00 messualueella.

Maksullisen seminaarin lippuja voi tiedustella puhelimitse Maria Tigersted 0400 539 273, Mustilan viinitilalta  05 3777 466  tai Moision kartanosta  040 5272 799.

Yhteistyön voimannäytös

Elimäen Lähiruokamessujen yhteistyökumppanilista on vaikuttava. Tällainen tapahtuma vaatii yhteistyötä niin järjestäjien kuin näytteilleasettajien välillä

Erityisen kiitoksen näyttelyorganisaatio antaa talkooväelle, joka vuodesta toiseen uurastaa väsymättä messujen onnistumiseksi.

Alppiruusussa on meneillään mittava remontti, mutta se on mukana yhteistyössä ja pitää avoimet ovet messuvieraille, jotka voivat käydä tutustumassa valmistuviin tiloihin.

Lähiruokamessut järjestää Lähiruuan Ystävät ry.

 

Osta tilalta –kampanja


Messulauantaille osuva valtakunnallinen ProAgria Etelä-Suomen järjestämä Osta tilalta -päivä toteutetaan Kymenlaaksossa yhteistyössä Lähiruokamessujen kanssa.

Teemapäivänä vieraillaan alueen mukana olevilla tiloilla ja Elimäen Lähiruokamessut on yksi käyntikohde, jossa tilavierailubussit käyvät. 


Lisätietoja tapahtumasta ja koko messuohelman saa osoitteesta www.lähiruoka.fi.

Lisätietoja tapahtumasta antavat:
Maria Tigerstedt
Lähiruuan Ystävät ry:n puheenjohtaja ja messuemo
p. 0400 539273
mustila.viini@co.inet.fi

Satu Massa
Lähiruuan Ystävät ry:n sihteeri
p. 040 5711611
lyryposti@gmail.com

www.lähiruoka.fi     

https://www.facebook.com/elimaenlahiruokamessut

Riippumaton verkkojulkaisu

Toisinsanoen-verkkolehti on puolueeton ja riippumaton verkkojulkaisu, josta lukija löytää sekä paikallisesti että alueellisesti kiiinnostavia uutisia tapahtumista, elinkeinoelämästä ja ihmisistä.

Lehteä toimitetaan ammattitaidolla ja hyvää journalistista tapaa noudattaen.Mainostajalle

Haluatko mainostaa Toisinsanoen.fi -verkkolehdessä?

Ota yhteyttä:
toimitus@toisinsanoen.fi

Toimittajat

Lehden toimittajakunta muodostuu kokeneista toimittajista sekä asiantuntijakirjoittajista. Heidän avullaan on helppo sukeltaa toisinsanoen-lukunautintoihin niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa.

Tutustu toimittajiin >

Ideologia

ToisinSanoen tarjoaa vaihtoehdon heille, jotka haluavat lukea riippumattomia uutisia lähialueelta ja hieman kauempaakin.

Lehtemme lukijakuntaan kuuluu myös eri maissa asuvia ulkosuomalaisia.


© 2019 | Toisin Sanoen