Palaa takaisin edelliselle sivulle

Elimäen Lähiruokamessut

Kasvispiiraskisan voittaja valittu

Ulla Maria Hoikkala, 10.9.2016


Ulla Maria Hoikkala

Tuomaristolla oli hauska ja makoisa tehtävä maistella piiraskisaan osallistuvia tuotteita. Jotain jäi sentään tähteeksikin.

Tuomaristolla oli hauska ja makoisa tehtävä maistella piiraskisaan osallistuvia tuotteita. Jotain jäi sentään tähteeksikin.
Elimäen Lähiruokamessujen teemana on tänä vuonna kasvikset, jonka ympärille on rakentunut näytteilleasettajien tuotevalikoima sekä tarjottavat. Pääyhteistyökumppani Hoviruoka on maistattanut kasvispohjaisia herkkujaan näyttelyosastolla.

Teeman mukaisesti tämän vuotinen kilpailu on kasvispiiraskisa. Kisaan on voinut lähettää reseptejä ja leivonnaisia tuomariston arvioitavaksi. Osallistujat voivat lähettää useamman kuin yhden kilpailupiiraan.

Kisaan lähetettiin kahdeksan erilaista suolaista ja makeaa kasvispiirasta. Tuomaristolla oli hauska ja makoisa tehtävä valita näiden joukosta voittaja.

Erityistä huomiota kiinnitettiin aiheen innovatiivisuuteen ja visuaalisuuteen sekä reseptin ymmärrettävyyteen ja myyvyyteen.
- Tuotteen pitää olla sellainen, että sitä katsoessa tulee heti halu maistaa sitä, arvioi ennen tuomarointia keittiömestari Heikki Salonen Hoviruoasta. Huomiota tulee kiinnittää symmetrisyyteen sekä annoksen kokoon.

Helsingin Yliopiston ruokakulttuuriprofessori Johanna Mäkelä puolestaan kehui reseptien innovatiivisuutta ja uudenlaisia tapoja käyttää juureksia. Mäkelä totesi myös, että tämänvuotinen kisa oli vaikea, sillä voittajakolmikon piiraat olivat lähellä toisiaan. Niinpä jaettiin ensimmäinen ja jaettu toinen sija.

Kasvispiiraskilpailun voittajat:
voittajat
1 palkinto (kuvassa oikealla):

Kannusjärven alapään Martat - Muurilanmäen makea juurespiirakka

jaettu toinen palkinto:
Anna Laurila-Ravi - Koivurannan kasvispiirakka (kuvassa vasemmalla)
Kannusjärven alapään Martat - Heinäsuon kanttarellipiiras

Tuomaristossa olivat Heikki Salonen, Kaslinkin Maire (Marja Timonen-Pilli), Johanna Mäkelä ja Korian Leipomon Keijo Koskinen.

Onnittelut voittajille. Reseptit löytyvät täältä.

Riippumaton verkkojulkaisu

Toisinsanoen-verkkolehti on puolueeton ja riippumaton verkkojulkaisu, josta lukija löytää sekä paikallisesti että alueellisesti kiiinnostavia uutisia tapahtumista, elinkeinoelämästä ja ihmisistä.

Lehteä toimitetaan ammattitaidolla ja hyvää journalistista tapaa noudattaen.Mainostajalle

Haluatko mainostaa Toisinsanoen.fi -verkkolehdessä?

Ota yhteyttä:
toimitus@toisinsanoen.fi

Toimittajat

Lehden toimittajakunta muodostuu kokeneista toimittajista sekä asiantuntijakirjoittajista. Heidän avullaan on helppo sukeltaa toisinsanoen-lukunautintoihin niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa.

Tutustu toimittajiin >

Ideologia

ToisinSanoen tarjoaa vaihtoehdon heille, jotka haluavat lukea riippumattomia uutisia lähialueelta ja hieman kauempaakin.

Lehtemme lukijakuntaan kuuluu myös eri maissa asuvia ulkosuomalaisia.


© 2019 | Toisin Sanoen