Palaa takaisin edelliselle sivulle

Messuportit avoinna

Elimäen Lähiruokamessuilla käy kova kuhina

Ulla Maria Hoikkala, 10.9.2016


Ulla Maria Hoikkala

Messualueelle on jatkuva virta Alppiruusun pysäköintialueelta

Messualueelle on jatkuva virta Alppiruusun pysäköintialueelta
Elimäen Lähiruokamessujen portit avautuivat 10.9.2016 klo 10 ja tasainen virta messuvieraita saapui heti aamutuimaan paikalle. ”Ettei vaan menisi mitään hyvää sivu suun”, totesi eräs mies portilla.

Messujen pääkäytävällä kuhisee uteliaita ja innokkaita ihmisiä. Messujen pääyhteistyökumppanin Hoviruoan messuteltalla ovat maistelemassa myös Esko ja Sirkka Ahonen Iitistä.
- Meillä ei ollut mitään käsitystä, että tämä on näin valtavan suuri tapahtuma, Esko Ahonen hämmästeli. Tiedon tapahtumasta he olivat bonganneet paikallislehdestä.
askolat
Ahoset maistelivat kasvis-makaronilaatikkoa.
- Ei hassumpaa, Esko Ahonen totesi. Voisi vaikka uudelleen syödä ja tehdä ehkä itsekin.

He tulivat paikalle varta vasten ja leipä mielessä. Erityisesti tumma saaristolaisleipä sai veden herahtamaan kielelle.

Runsaasti suuhunpantavaa

juttukuva1

Näytteilleasettajia on enemmän kuin koskaan aiemmin. Yli 70 näytteilleasettajaa on osin vetänyt yleisöä, sillä muutkin ovat tulleet hakemaan saaristolaisleipää, katsomaan kalanäytöksiä ja maistelemaan herkkuja eri osastoilla.

Yksi jatkuvasti jonoa vetävä osasto on Muhniemen Lahtivaja, josta saa maan mainiota lammaskaalia. Kaarin Knuuttila kertoi, että pata on pantu porisemaan jo 4.30 aamulla, jolloin se on taatusti kypsää messuporttien avautuessa. Ja kyllä oli maistuva annos. Puoleenpäivään mennessä oli jo puolet 200 annoksesta mennyt, mutta sunnuntaille on luvassa lisää porisevaa kaalia.

Muhniemen Lahtivaja on yksi Kymenlaakson suurimmista lammasteurastamoista ja Kaarin Knuuttila nauraa, että ”tältä näyttää tämän päivän teurastaja”.

teurastaja

Puukoululla myös kävijöitä

Elimäen seurakunnan kahviossa on myös käynyt kuhina. Päivälle varattiin 250 voisilmäpullaa ja niistä oli puolivälissä suurin osa jo mennyt.

Puukoulun terassilla on musiikkiesityksiä ja iltapäivän tunteita odotettavissa on Tohtori Kiminkisen pikavierailu ennen luentoa Moision Taide- ja pitokartanossa. Tohtori Kiminkinen luennoi messualueella sunnuntaina klo 12.

Sokerikoriste Anita Käyhty on messuilla nyt toista kertaa puukoulun sisätiloissa ja on erittäin tyytyväinen. Anita Käyhty on tehnyt sokerisia koristeita jo yli 20 vuotta. Mieli halajaa jo ensi vuodelle ja ehkä silloin on luvassa myös työnäytöksiä.
- Olen tehnyt messuilla työnäytöksiä ja ihmiset ovat tykänneet kovasti, Anita Käyhty sanoo.

Lauantaille osui myös Osta tilalta! -päivä, jonka käyntikohteena on myös Lähiruokamessut. Väkeä on siis riittänyt pienestä sateen ropinasta huolimatta.

Kannattaa tulla kauempaakin. Toinen messupäivä on sisällöltään samanhenkinen kuin ensimmäinen. Myynti- ja maistelupöydille on luvassa uusia herkkuja. Messuemäntä Maria Tigerstedt iloitsi messuvieraiden runsaasta määrästä. Tekemisteä riittää vaikka muille jakaa ja ihmisiä on niin paljon liikkeellä, että alueen opaskarttoja on mennyt odotettua enemmän. Sunnuntaina nähdään, täyttyykö messukävijöiden tavoite 8000.

Perheen pienimpiäkään ei ole unohdettu, sillä myös lapsille on paljon ohjelmaa. Elimäen kotiseutumuseon alueella on muun muassa poniratsastusta, ongintaa ja polkuautorata.
hevoskyyti

Katso messuohjelma tästä.

Riippumaton verkkojulkaisu

Toisinsanoen-verkkolehti on puolueeton ja riippumaton verkkojulkaisu, josta lukija löytää sekä paikallisesti että alueellisesti kiiinnostavia uutisia tapahtumista, elinkeinoelämästä ja ihmisistä.

Lehteä toimitetaan ammattitaidolla ja hyvää journalistista tapaa noudattaen.Mainostajalle

Haluatko mainostaa Toisinsanoen.fi -verkkolehdessä?

Ota yhteyttä:
toimitus@toisinsanoen.fi

Toimittajat

Lehden toimittajakunta muodostuu kokeneista toimittajista sekä asiantuntijakirjoittajista. Heidän avullaan on helppo sukeltaa toisinsanoen-lukunautintoihin niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa.

Tutustu toimittajiin >

Ideologia

ToisinSanoen tarjoaa vaihtoehdon heille, jotka haluavat lukea riippumattomia uutisia lähialueelta ja hieman kauempaakin.

Lehtemme lukijakuntaan kuuluu myös eri maissa asuvia ulkosuomalaisia.


© 2019 | Toisin Sanoen