Palaa takaisin edelliselle sivulle

Erämessujen lumo

10. Erä- ja vapaa-ajan messut Korialla

Ulla Maria Hoikkala, 7.6.2015


 • Ulla Maria Hoikkala

  Messualue sijaitsee perinteikkäällä ja kauniilla Pioneeripuiston alueella.

  Messualue sijaitsee perinteikkäällä ja kauniilla Pioneeripuiston alueella.


 • Ulla Maria Hoikkala

  Entisellä varuskunta-alueella on tietenkin esillä myös puolustusvoimien osasto. Sen edessä on joka kerta kiinnostuneita jonoksi asti.

  Entisellä varuskunta-alueella on tietenkin esillä myös puolustusvoimien osasto. Sen edessä on joka kerta kiinnostuneita jonoksi asti.


 • Ulla Maria Hoikkala

  Kirjolohet kuulemma rakastavat näitä perhoja.

  Kirjolohet kuulemma rakastavat näitä perhoja.
Korian Erä- ja vapaa-aikamessut keräävät eräilystä kiinnostuneita yhteen jo kymmenettä kertaa 5.-7.6.2015. Pioneeripuiston perinteikäs ympäristö ja ympäröivä luonto ovatkin oivallinen puite tapahtumalle.

Messujen luonteeseen kuuluvat aihealueet - metsästys, kalastus ja vapaa-aika - ovat joka vuosi saaneet entistä enemmän myös luontomatkailusta ja luonnonsuojelusta kiinnostuneita esittelijöitä mukaan. Esillä on myös erilaisten kotiseutuyhdistysten ja kyläyhdistysten lisäksi näiden toimintaa edistäviä yleishyödyllisiä yhdistyksiä.

Kymenlaaksoa halkovan Kymijoen suomat mahdollisuudet matkailuun ja kalastukseen kiinnostavat yhä useampia yrittäjiä. Toivoa sopii, että esimerkiksi Kouvolassa kaupungin päättäjät osaavat katsoa riittävän pitkälle päätöksissään, jotka vaikuttavat Kymijoen virkistyskäyttöön ja sen kehittämiseen. Matkailullisesti jokea on hyödynnetty aivan liian vähällä ainakin pohjoisessa laaksokunnassa. Kalastuskäyttö on painottunut pitkälti eteläisen joen alueelle.

 

Tekemisen meininkiä

era2

Messujen parasta antia ovat ne nuoret yrittäjät, jotka rohkeasti avaavat ovia yrittäjyyteen ja käsillä tekemiseen. Tällaisia yrittäjiä tarvitaan huomattavasti enemmän.

Yksi tällainen yritys messuilla on KuulaPäät, joka valmistaa perhoja. Niko Niemisen ja Minna Simosen pieniä pöytiä  oli ilo katsella, kun näppärät sormet taiteilivat vaikkapa kukon niskahöyhenistä upeita ja värikkäitä perhoja. Heillä oli tekemisen meininki.

era5

Nuorta tekemisen meininkiä oli myös akustisen trion jäsenillä Jemina Haataisella, Suvi Davidssonilla ja Pyry Almgrenilla. Vielä nimetön yhtye on musisoinut vasta hetken yhdessä, joskin kaikki ovat soitelleet omaksi iloksi jo pidemmän aikaa.
era3
Iällä pilattuja eivät jäsenet ole. Pyry ja Jemina (vas)  ovat juuri päättäneet peruskoulun ja Suvi valmistui nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaajaksi.

Pyryn kitaran ja Suvin ukkosrummun säestyksellä Jemina lauloi Erämessuilla messuvieraiden  iloksi. Seuraava "keikka"  heillä oli kävelykatu Manskille Ravintola Holviin. Toivotan heille onnea ja menestystä niin koulussa kuin elämässä. Tällaista rohkeutta kaivataan myös kulttuurin puolella.

Hienoa, että messujen järjestäjät antavat paikallisille nuorille tällaisia mahdollisuuksia esiintyä.


Hankerahaa tarjolla

kasvu2
Asutko maaseudulla? Haluatko lisätä paikallisen kehittämisen osaamista? Muun muassa näihin kysymyksiin antoivat vastauksia yhteisellä osastollaan Pohjois-Kymen Kasvu ry sekä Kymenlaakson Kylät ry. Esillä oli hanketietoutta sekä tietoutta niistä mahdollisuuksia, joilla kylien toimintaa voidaan aktivoida.

Tällaiset messut ovat juuri oikeanlainen ympäristö vaikkapa hanketoiminnan esittelemiseksi. Ihmisiltä voi myös "imuroida" ideoita tulevaan toimintaan.

kasvu3

Kylät kaipaavat uutta verta ja uusia asukkaita. Pohjois-Kymen Kasvu tarjoaa muun muassa Euroopan maaseuturahaston kautta mahdollisuuksia maaseudun paikalliskehittämiseen. Maaseudulla asumista edistetään luomalla edellytyksiä työpakkkojen syntyyn vaikkapa palvelu- ja matkailualoille.

Sunnuntaina on vielä mahdollisuus tutustua Erämessujen tarjontaan. Päivänsä voi huonomminkin viettää, kuin tutustumalla erilaisiin vimputtimiin ja vekottimiin. Tavata samanhenkisiä ihmisiä, nauttia kauniista kesäpäivästä.

Milloin olet viimeksi tutustunut alueeseen veneestä käsin? Nyt siihen on mahdollisuus KymiSunin veneellä messujen aikana. Tervantuoksuisen veneretken jälkeen voi nauttia makoisaa ja maukasta alueen monissa ruokapisteissä.

Messualue avoinna sunnuntaina klo 10-17
Lisätietoja messuista:
http://kymenlaaksonmessut.fi/wp/era/?page_id=164

Riippumaton verkkojulkaisu

Toisinsanoen-verkkolehti on puolueeton ja riippumaton verkkojulkaisu, josta lukija löytää sekä paikallisesti että alueellisesti kiiinnostavia uutisia tapahtumista, elinkeinoelämästä ja ihmisistä.

Lehteä toimitetaan ammattitaidolla ja hyvää journalistista tapaa noudattaen.Mainostajalle

Haluatko mainostaa Toisinsanoen.fi -verkkolehdessä?

Ota yhteyttä:
toimitus@toisinsanoen.fi

Toimittajat

Lehden toimittajakunta muodostuu kokeneista toimittajista sekä asiantuntijakirjoittajista. Heidän avullaan on helppo sukeltaa toisinsanoen-lukunautintoihin niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa.

Tutustu toimittajiin >

Ideologia

ToisinSanoen tarjoaa vaihtoehdon heille, jotka haluavat lukea riippumattomia uutisia lähialueelta ja hieman kauempaakin.

Lehtemme lukijakuntaan kuuluu myös eri maissa asuvia ulkosuomalaisia.


© 2019 | Toisin Sanoen