Palaa takaisin edelliselle sivulle

Elämä on suora lähetys

Tohtori Kiminkisen Hyvån olon -seminaari

Ulla Maria Hoikkala, 11.9.2016


Ulla Maria Hoikkala

Tohtori Tapani Kiminkisen otteet ovat kuin käärmeenlumoajalla - hän vangitsee yleisön huomion liikehdinnällään ja eleillään.

Tohtori Tapani Kiminkisen otteet ovat kuin käärmeenlumoajalla - hän vangitsee yleisön huomion liikehdinnällään ja eleillään.
Televisiosta tutun tohtori Tapani Kiminkisen Hyvän olon -seminaari osui Elimäen Lähiruokamessujen kanssa samaan aikaan. Messuvierailla oli mahdollisuus käydä kuuntelemassa luentoa lauantaina Moision Taide- ja pitokartanossa sekä sunnuntaina messualueella.
kiminkinen1
Mustilan puukoulun entinen luokkahuone oli ääriään myöten täynnä kiinnostuneita kuulijoita sunnuntaina puolenpäivän aikaan. Selfieitä otettiin ja tikkareita annettiin. Kuulijakunta oli pääsääntöisesti jo työikänsä taakseen jättäneitä. Mikä heidät on vetänyt kuuntelemaan Kiminkistä? Kuinka paljon on vaikutusta sillä, että hän on ”televisiosta tuttu” Tohtori Kiminkinen?
- Tällaisiin tilaisuuksiin minua tulee kuuntelemaan yleensä plus kuusikymppiset, jotka ovat kiinnostuneita terveydestä ja hyvinvoinnista eivätkä roiku netissä, Tapani Kiminkinen toteaa.

Hän kuitenkin huomauttaa, että nuoret käyvät kysymässä neuvoja ja ohjeita messuilla. Nettisukupolven hän tavoittaa luennoilla ja työpaikkavierailuilla.
- Ja toivon, että vanhempi sukupolvi kertoo viestiä nuoremmilleen luentojeni annista, hän toteaa toiveikkaasti.

Kiminkinen valmentaa yleisöään elämään täysillä ja niin terveenä kuin mahdollista niin pitkään kuin mahdollista. Hän kiertää messuilla ja erilaisissa tapahtumissa puhumassa yksinäisyyden vaikutuksista elämän laatuun. Kiminkinen myöntää, että hänen ajoin ronskikin tyylinsä voi jakaa yleisön, mutta jatkaa samaan hengenvetoon sen perustuvan hänen omaan tyyliinsä ihmisenä. Ja kyllä hän persoonallaan yleisön otti myös Elimäellä. Jo ensimmäinen lause sai yleisön pyrskähtämään nauruun ja yleisö seurasi hänen liikkeitään herkemättä.
kiminkinen
Käsiteltävät asiat ovat vakavia, mutta huumorin kukka kukkii Kiminkisen puheessa. Välillä yleisö ulvoi naurusta, mutta kun nuoli osui liian lähelle omaa napaa, katse kääntyi vauvautuneena varpaisiin. Erityisesti kun puhe kääntyi lääkkeiden vaarakäyttöön. Ei kaikkea kaikille, vaan kohtuus siinäkin. Kourallinen kolmesti päivässä ei Kiminkisen mukaan enää päde nykyaikana vaan järki pitää ottaa lääkärinkin käteen.
- Aina jos luontoa kurmuuttaa, turpiin tahtoo tulla. Elämä on suora lähetys, ja uusintoja ei ole. Entisestä pitää kuitenkin ottaa oppia, ettei tee samoja virheitä uudelleen, Kiminkinen filosofoi.

Erityisesti Kiminkinen nosti esiin diabeteksen ja sen vakavuuden suomalaisessa tautikirjossa. Hän korosti liikunnan merkitystä useaankin otteeseen, tosin aina hieman eri kantilta. Ei poppakonsteja, ei vippastaakeja vaan perinteisillä vanhankansan ohjeilla. Kohtuus kaikessa ja kaikkea kohtuudella.
- Esimerkiksi liikkumista ei voida pilleriksi puristaa, Kiminkinen totesi.

Tohtori Kiminkinen kertoi saavansa palautetta ihmisiltä, joita hän on tavannut ja jotka ovat saaneet häneltä avun ja neuvoja sairauden toteamiseksi. Hän sanoo liikuttuvansa joka kerta tällaisen palautuksen saadessaan.

Inhimillinen ja vauhdikas persoona, tämä Tohtori Kiminkinen. Hieman diivan elkeitä, mutta niinhän mediapersoonalla pitääkin olla. Hän saa vakavan asiansa huumorilla läpi harmaankin kiven. Toimittajankin ennakkoluulot karisivat tämän luennon aikana.
Tapani Kiminkinen on suomalainen lääkäri, joka on tullut tunnetuksi muun muassa tietokirjailijana ja Yle TV1:n esittämästä sarjasta Tohtori Kiminkinen. Kiminkinen työskentelee terveyskeskuslääkärinä Saarijärven terveysasemalla.
Wikipedia

Riippumaton verkkojulkaisu

Toisinsanoen-verkkolehti on puolueeton ja riippumaton verkkojulkaisu, josta lukija löytää sekä paikallisesti että alueellisesti kiiinnostavia uutisia tapahtumista, elinkeinoelämästä ja ihmisistä.

Lehteä toimitetaan ammattitaidolla ja hyvää journalistista tapaa noudattaen.Mainostajalle

Haluatko mainostaa Toisinsanoen.fi -verkkolehdessä?

Ota yhteyttä:
toimitus@toisinsanoen.fi

Toimittajat

Lehden toimittajakunta muodostuu kokeneista toimittajista sekä asiantuntijakirjoittajista. Heidän avullaan on helppo sukeltaa toisinsanoen-lukunautintoihin niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa.

Tutustu toimittajiin >

Ideologia

ToisinSanoen tarjoaa vaihtoehdon heille, jotka haluavat lukea riippumattomia uutisia lähialueelta ja hieman kauempaakin.

Lehtemme lukijakuntaan kuuluu myös eri maissa asuvia ulkosuomalaisia.


© 2019 | Toisin Sanoen